Ηγούμενος Ιγνάτιος Ράκσα - Νέο βιβλίο από την συγγραφέα Σοφία Κιόρογλου

 Με χαρά σας ανακοινώνουμε την συγγραφή ενός νέου βιβλίου στα Ελληνικά αυτή τη φορά. Το βιβλίο αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο καλοκαίρι. Καθοδηγούμενοι από τον Άγιο, συλλέξαμε τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής του!


ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΘΥΓΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΡΑΚΣΑ

Ο ηγούμενος Ιγνάτιος (Ράκσα † 1986), ο γέροντας Ιγνάτιος, ο οποίος υπηρέτησε στο Χεβρώνα στη Μαμβριανή δρυ, Ρώσος, ιθαγενής της Κριμαίας, κατά τη διάρκεια του πολέμου που αιχμαλωτίστηκε, κατέληξε στη Γερμανία, μετά στους Αγίους Τόπους.

Ο Ηγούμενος Iγνάτιος μετακόμισε στον καθεδρικό ναό της Τριάδας μαζί με τον Μοναχό Γιώργιο.  Εκτός από αυτούς δεν υπήρχαν άλλο υπηρέτες στον ναό. Οι πρεσβύτεροι δεν έλειψαν νύχτα χωρίς προσευχητική προσέγγιση στον Κύριο - ξεκινούσαν τα μεσάνυχτα τις ακολουθίες και τελείωναν αργά το πρωί, τη Θεία Λειτουργία, και δούλεψαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι ακολουθίες διαρκούσαν 12 ώρες γιατί τα ονόματα που διάβαζε ο Πατήρ Ιγνάτιος έφθαναν τα 25.000.

Ο πρεσβύτερος ήταν ο φύλακας της αγίας βελανιδιάς κοντά στην οποία ο Πατριάρχης Αβραάμ έδωσε φιλοξενία σε τρεις Αγγέλους. Όταν ο Ηγούμενος Ιγνάτιος ήρθε στον Κύριο στον ναό της Χεβρώνας, ένα κλαδί της αρχαίας δρυός ήταν ακόμα πράσινο πριν μαραθεί.

Μια φορά το μεσημέρι, όταν ο Πατήρ Ιγνάτιος στάθηκε στο μπαλκόνι, και εμφανίστηκε η Αγία Τριάδα, ως πρόγονος, με τη μορφή τριών περιπλανώμενων. Από τότε, στις 13 μμ, παράξενα λουλούδια εμφανίζονται καθημερινά, τρυφερά, μπλε - για λίγο, για δέκα λεπτά, μετά εξαφανίζονται σαν να μην ήταν. Κανείς δεν καταφέρνει να ρίξει το λουλούδι ή να το στεγνώσει.

Ο Γέροντας Ιγνάτιος είχε όραμα πέρα από το φυσικό. Τον χτυπούσαν συχνά δαίμονες. Ο πνευματοκόρη του μητέρα Θεοδώρα ήταν προσωπική μάρτυρας: Εκεί που κάθονταν και μιλούσαν σε ένα ήρεμο περιβάλλον, ο γέροντας έκανε πίσω για μια στιγμή, και επέστρεψε όλος με αίμα. ′′ Τι συμβαίνει με σένα πατέρα;!"- ′′ Τίποτα, τίποτα, ευχαριστώ τον Θεό για όλα ",- ο γέροντας χαμογελάσε για λίγο, και συνεχίσαν τη συζήτηση.

Κάποτε ο γέροντας είπε στη μητέρα Θεόδωρα: ′′ Θα χριστεί ο Θεός στην Αγία Ρωσία ", και θα κλάψει. Άλλη φορά μου επεσήμανε με το χέρι του από το μπαλκόνι: ′′ Η γη φλέγεται, η γη είναι φωτιά, δεν βλέπετε;′′ Όχι",- η μητέρα ειλικρινά παραδέχτηκε. ′′ Και βλέπω, και φοβάμαι, είπε ο Ηγούμενος. Διαβάστε το Ευαγγέλιο, τους Ψαλμούς! Το τέλος του κόσμου πλησιάζει, και οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι λάθος και σκληροί, και να μην ακούν ότι ο θάνατος έρχεται σε αυτούς. Και έτσι – για τελευταία φορά ο Κύριος θα τιμωρήσει τους ανθρώπους όχι με νερό, αλλά αυτή τη φορά θα τους τιμωρήσει με φωτιά ".

Mamvri Oak. 9 Φεβρουαρίου 2019


XEBΡΩΝ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ , Η ΔΡΥΣ ( ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ , ΔΗΛ. ΜΙΑ ΡΙΖΑ ΤΡΕΙΣ ΚΟΡΜΟΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΡΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΟ ΝΑ ΚΟΣΜΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Φωτογραφία Ιρίνα Μαλίκοβα

Σχόλια