ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

 Σε ξωκλήσι σε χωριό της Πάρου σήμερα Κυριακή 25 Ιουλίου, όταν η Λειτουργία τελείωσε και ήρθε η ώρα να διαβαστεί από τον άμβωνα η αντίχριστη εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών, ο ιερέας παρέδωσε το έγγραφο της εγκυκλίου στον ψάλτη με τον τελευταίο να αρνείται να το διαβάσει.


Τότε, όταν ο ίδιος ο ιερέας πήρε το έγγραφο και ξεκίνησε να το διαβάζει προς τους πιστούς, ένα αναπάντεχο γεγονός έφερε τα πάνω κάτω στο μικρό ναό. Γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο ξωκλήσι, άρπαξε ξαφνικά την εγκύκλιο από τα χέρια του ιερέα και την έσκισε μπροστά στα έκπληκτα μάτια του ποιμνίου που έμεινε εμβρόντητο να κοιτάζει το απρόσμενο θέαμα!

Μα πως είναι δυνατόν η εγκύκλιος να τάσσεται υπέρ του σφραγίσματος; Πως είναι δυνατόν ; Mα αγαπητοί μου, όταν έγινε η Λυστρική Σύνοδος στο Κολυμπάρι κανείς δεν μίλησε. Γιατί μας κάνει τόση εντύπωση; Δεν είδαμε κανέναν τότε να ωρύεται για την εἰκόνα τῶν συμπροσευχομένων μὲ τοὺς Ὀρθοδόξους αἱρετικῶν παρατηρητῶν, Μονοφυσιτῶν, Παπικῶν καὶ Προτεσταντῶν καὶ οἱ φιλόφρονες πρὸς αὐτοὺς λόγοι καὶ ἐκδηλώσεις βοοῦν καὶ κραυγάζουν γιὰ τὴν πρωτοφανῆ συνοδικὴ καινοτομία καὶ τὴν εὐθεία προσβολὴ τῶν Ἱερῶν Κανόνων.

 O Aείμνηστος Αρχιμανδρίτης Μάρκος Μανώλης εμπιστεύτηκε σε πνευματική του θυγατέρα ότι " ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ. ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ"

Ευτυχώς πολλοί εν Χριστώ αδελφοί μας διαμαρτυρήθηκαν σήμερα για την αντίχρηστη εγκύκλιο, άλλοι με μαζική αποχώρηση και άλλοι με παρρησία φώναξαν ΟΥΑΙ, όπως άλλωστε ακούσαμε στον ΑΠΟΣΤΟΛΟ σήμερα 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

- "  ἐγγύς σου τὸ ρῆμά ἐστιν, ἐν τῷ στόματί σου καὶ ἐν τῇ καρδίᾳ σου· τοῦτ᾿ ἔστι τὸ ρῆμα τῆς πίστεως ὃ κηρύσσομεν.

ὅτι ἐὰν ὁμολογήσῃς ἐν τῷ στόματί σου Κύριον ᾿Ιησοῦν, καὶ πιστεύσῃς ἐν τῇ καρδίᾳ σου ὅτι ὁ Θεὸς αὐτὸν ἤγειρεν ἐκ νεκρῶν, σωθήσῃ·
καρδίᾳ γὰρ πιστεύεται εἰς δικαιοσύνην, στόματι δὲ ὁμολογεῖται εἰς σωτηρίαν.

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ  ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΑΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΛΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΦΡΟΣΥΝΟΣ ΣΑΒΒΑΪΤΗΣ " ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ  ΠΕΙΡΑΣΜΟΥ " - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ  ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ - ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ.



Σχόλια